Är det rättvist?

Orättvisa, eller så kallade riggade spel, är en av få saker som förpassar mig till ”tilt”-läge. Så, online-bingo, är det rättvist? Svaret är ja. Online-bingo personifierar rättvisa, FN-tribunalen borde hänvisa till online-bingo i sina rättegångar. Skämt åsido, online-bingo är lika rättvist som t.ex. poker, vilket mitt barnbarn hävdar är en av de rättvisaste spelformerna man kan hitta.

Det som gör bingo och poker mer rättvist än t.ex. roulett och Black Jack är det faktum att du spelar mot andra människor, och inte mot en bank. I traditionella casinospel förlorar du rent statistiskt alltid i längden då utbetalningsprocenten ligger under 100 %.

I bingo och poker tar banken ut en liten andel av spelen i utbyte mot att erbjuda tjänsten, men det är fortfarande människor du spelar mot. Människor, i form av t ex croupierer, gör misstag, men en slumpgenerator gör inga misstag. Slumpgeneratorer kommer i flera skepnader, det kan röra sig om en kortblandare eller en bingobollväljare. En slumpgenerator kan ge avvikande utfall om man granskar den under en kort tid, men om man granskar en större mängd data kommer slumpgeneratorn alltid att vara 100 % rättvis.

Bingorum donar aldrig med sina slumpgeneratorer. De flesta rummen anlitar ett yttre granskande organ för att försäkra att generatorerna genererar slumpmässiga utfall. Skulle ett bingorums slumpgeneratorer visa sig vara icke-fungerande och därigenom gynna banken hade de förlorat alla sina kunder och hela sin verksamhet. I stället så tar de ut en liten andel av varje spel och låter slumpgeneratorerna och spelarna ta hand om resten och således lämna alla nöjda och glada.

Summa summarum: Du har det trevligt, blir underhållen, och har samtidigt chansen att vinna mycket pengar. Men den genomsnittlige bingospelaren förlorar en marginell summa i längden eftersom banken tar ut en liten andel varje spelomgång. Men med lite tur och lite skicklighet, i synnerhet med tanke på alla typer av bonusar och jackpotter som rummen erbjuder, så stoppar knappast denna lilla andel dig från att avsluta dina bingosessioner inte bara som underhållen spelare, utan även en rikare sådan!


Maria: Sätter du in 200 kronor får du alltså 1200 kr att spela för + 100 freespins på Mega Fortune Dreams!


Reklam. 18+ | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

På guide2bingo.se respekterar vi din sekretess och integritet. Om du har några frågor gällande vår policy hänvisar vi till vår insamling av personlig data och förbehållningar.

Copyright © 2009 BAHN Group Limited - Alla rättigheter förbehållna.