Bingo då, nu och i framtiden

Om någon ombads att beskriva den genomsnittlige bingospelaren hade han eller hon förmodligen beskrivit denne som en prototyp som mig: Gammalt russin med blått hår och tjocka glasögon, alltid nära ett paket cigaretter och med grårosslig röst.

Jag kan inte låta bli att fråga mig själv: har bingon förändrats i och med Internetrevolutionen? Spelar alla bingo dessa dagar? Och hur ser framtidens bingoscen ut?

Enligt en artikel jag läste igenom på Volcanonews.com, inleddes bingoinitiativet som ett misstag. Spår av spelet leder tillbaka till ett lotteri i 1530-talets Spanien. Detta migrerade till slut till Nordamerika 1929 men var vid denna tidpunkt titulerat ”Beano”, men efter att en man inte kunnat hålla tungan rätt i mun och av misstag kallade spelet ”Bingo” i stället för ”Beano” föddes termen Bingo. Jag slår vad om 1000 kronor att denna clown kom från Norge ha ha ha.

Bingo spelades vanligtvis i kyrkor och på andra sociala tillställningar och en av de första onlineversionerna var ”Bingo Zone” – med låtsaspengar så sent som 1996.

Numer känns det som folk spelar bingo överallt, men den största tillväxten sker onekligen online. The Telegraph rapporterade att mer än 500,000 spelade bingo online augusti 2008, och baserat på det faktum att de 230+ bingorum som existerar i Storbritannien har spenderat mer än 10 miljoner dollar på TV-reklam det senaste året indikerar att dessa nummer kommer att växa.

Inom tio år kanske vi spelar bingo med andra planeter och lurar utomjordingar på deras meteoritsamlingar. Vem vet? Vad jag vet med säkerhet är emellertid att myten om att det bara är gamla russin som mig som spelar bingo är inget annat än en tokig stereotyp.
Enligt Wikipedia är 90% av onlinebingospelarna under 50, medan 85% av onlinespelarna är kvinnor.

Så, till alla er rikedomtörstande ungdomar runt om i världen: Se detta som en varning!
Farmor_Farlig är ute efter dina pengar, och hon kommer inte att stanna för fikapaus med gifflar och tråkiga anekdoter. Hon är farlig, smart och hungrig!


Maria: Sätter du in 200 kronor får du alltså 1200 kr att spela för + 100 freespins på Mega Fortune Dreams!


Reklam. 18+ | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

På guide2bingo.se respekterar vi din sekretess och integritet. Om du har några frågor gällande vår policy hänvisar vi till vår insamling av personlig data och förbehållningar.

Copyright © 2009 BAHN Group Limited - Alla rättigheter förbehållna.