Spelregler - Reglerna för online bingo

Jag har spenderat mindre tid på att lära mig reglerna för onlinebingo än jag gjorde när lärde mig hur man lägger sina löständer i ett glas vatten. Spelreglerna för onlinebingo är i princip exakt likadana som de bingoregler man stöter på den lokala puben, spelhallen eller kyrkan.
Det finns emellertid tre stycken skillnader gällande hur spelet går till, jag återkommer till detta i mitt nästa inlägg.

Spelets syfte är normalt sett att fylla en hel rad av nummer på bingolotten. Syftet kan också vara att fylla flera rater eller ett s.k. full house, d.v.s. att fylla hela kortet. Som på Ladbrokes bingorum där spelen börjar med en rad, sen två rader, sen fyra rader och till slut hela kortet. Jag gillar detta spelsystem, det blir mer spännande och dessutom fler chanser att vinna. Det finns även andra varianter där målet är att fylla olika typer av former på kortet, t.ex. ett träd eller ett ”watch tower”. Denna spelform hittar du bland annat hos Bingo Liner.

Varje bingolott utgörs av 5 rader och 5 kolonner. Varje bingokolonn har en specifik bokstav knuten till sig, första kolonnen har ”B”, den andra har ”I”, sedan kommer ”N”-kolonnen, följt av ”G”-kolonnen,och till slut ”O”. Första kolonnen är numrerad med nummer från 1 till 15, den andra med nummer från 16-30, den tredje 31-45, den fjärde 46-60 och slutligen den femte 61-75.

Bingolotten ser alltid likadan ut, men reglerna kan variera lite grann från rum till rum. Jag rekommenderar att du alltid läser igenom reglerna för det rum du väljer att spela i.


Maria: Sätter du in 200 kronor får du alltså 1200 kr att spela för + 100 freespins på Mega Fortune Dreams!


Reklam. 18+ | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

På guide2bingo.se respekterar vi din sekretess och integritet. Om du har några frågor gällande vår policy hänvisar vi till vår insamling av personlig data och förbehållningar.

Copyright © 2009 BAHN Group Limited - Alla rättigheter förbehållna.